Anunturi vanzari produse agroalimentare
agrofitotehniaapiculturaarbusti fructiferiaviculturafloriculturalegumiculturamoluscoculturapisciculturaplante ornamentalepomiculturasericiculturasilviculturaviticulturazootehniaproduse traditionale

Agricultura ecologică - principii de creștere a plantelor

Producţie vegetală ecologică
Principii de bază ale producţiei vegetale ecologice

Producţia vegetală ecologică are la bază hrănirea plantelor în principal prin ecosistemul solului. În consecinţă, este necesară interzicerea culturii hidroponice, în care plantele cresc cu rădăcinile într-un substrat inert și sunt hrănite cu minerale și elemente nutritive solubile.

Producţia vegetală ecologică implică diverse practici de cultivare și utilizare limitată de îngrășăminte și fertilizatori cu solubilitate scăzută; în consecinţă, este necesară specificarea acestor practici. În principal, trebuie stabilite condiţiile de utilizare a anumitor produse nesintetice.

Utilizarea pesticidelor, care ar putea avea efecte prejudiciabile asupra mediului sau ar putea avea drept rezultat prezenţa reziduurilor în produsele agricole, trebuie restricţionată în mod semnificativ. Trebuie preferată aplicarea măsurilor preventive în cadrul controlului dăunătorilor, al bolilor și al buruienilor. De asemenea, trebuie stabilite condiţii de utilizare a anumitor produse de protecţie a plantelor.

În scopul agriculturii ecologice, utilizarea anumitor produse de protecţie a plantelor, utilizarea îngrășămintelor, a fertilizatorilor pentru sol, precum a anumitor materii neecologice destinate animalelor, a aditivilor pentru hrana animalelor, a adjuvanţilor tehnologici la procesarea hranei pentru animale și a anumitor produse folosite pentru curăţare și dezinfectare a fost permisă în temeiul Regulamentului (CEE) nr. 2092/91 al Consiliului (1) în condiţii bine definite.

În vederea asigurării continuităţii agriculturii ecologice, produsele și substanţele în cauză trebuie permise în continuare, în conformitate cu dispoziţiile stabilite la articolul 16 alineatul (3) litera (c) din Regulamentul (CEE) nr. 834/2007. Mai mult decât atât, din motive de claritate, este necesară enumerarea în anexele la prezentul regulament a produselor și a substanţelor care au fost permise în temeiul Regulamentului (CEE) nr. 2092/91. Alte produse și substanţe pot fi adăugate la aceste liste în viitor în cadrul unui alt temei juridic, și anume articolul 16 alineatul (1) din Regulamentul (CE) nr. 834/2007. În consecinţă, trebuie identificat statutul fiecărei categorii de produse și substanţe în parte prin intermediul unui simbol în listă.

Foto

Producţie ecologică

Vizualizari: 3217 - Data: 15-10-2017 20:15:08